Slökaptenen levererar

2013 fortsätter att vara ömsom Amarone ömsom Tirnave. Roliga lekkompisar flyttar från stan, Slayerlegenden Jeff Hanneman stöp, saker jag vill och längtar efter segar som en pårökt sengångare som fastnat i nedkyld sirap, och våren har skött sig så uselt att jag tänker dra den inför Konstitutionsutskottet för tjänstefel. Å den ljusare sidan så bjöd Killswitch Engage på en riktig kanonspelning som var så ösig att jag fick blåmärken i händerna, och jag har precis släppt en ny bok: Från Slökaptenens Skrivbord.

Från Slökaptenens Skrivbord

Varför bör myrslokar få Nobelpriset i ekonomi? Hur ser pubeshårstrenderna ut? Vad händer när hårdrockare blir medelålders? Kan man gå ned i vikt med CSI-dieten? Hur stresstestar man en potentiell partner? Varför är gula kalsonger ett revolutionerande modeplagg? Och vad fanken är en slökapten? I den här samlingen med Peter X. Erikssons roligaste krönikor avhandlas allt från kärlekstrassel, mode och livsnjutning till miljöproblem, homofobi och jämställdhet. Det är tankeväckande och utmanande men framför allt förbaskat underhållande. ’  Skitkul grejer, så vad väntar du på? Ladda hem den från t.ex. AdLibris, Bokus eller CDON.

Det här är alltså den greatest hits-samling jag nämnt tidigare. Främst krönikor från tiden då jag skrev för Hennes, men även ett gäng artiklar, essäer, texter som trotsar alla försök till beskrivning, och även en hel del nyskrivet (blev inspirerad när jag redigerade, och plötsligt så rasslade det bara till i tangentbordet). Dessutom är allt ‘remixat’, dvs upputsat och förbättrat. Jag har kunnat fixa till de där irriterande skönhetsfläckarna som anstormande deadlines, begränsat teckenantal eller bara en trött & stressad hjärna orsakade. Är ruskigt nöjd över resultatet. Please enjoy!

Tillsammans med satirsamlingen Ointelligent Design utgör den här boken en sammanfattning, och ett bokslut, över min humor/fakta-period som författare. Nu stänger jag dörren för den typen av material. Om inte för alltid, så åtminstone för ett bra tag framöver. Jag kanske får några utbrott här på Journalsidan om något i skallen bara måste ut, men när det gäller böcker så kommer det att handla om skönlitteratur i allmänhet och dark fiction i synnerhet framöver. Första projektet är i full gång (jag har redan gjort en omslagsdummy), och jag har en plan om att releasen ska bli en födelsedagspresent åt mig själv i oktober. Vilket innebär att jag får skärpa mig och sätta fart, för är det någon jag inte vill göra besviken så är det mig själv (det är så himla jobbigt när jag ger mig the silent treatment och sura blickar i flera veckor som straff). I’ll keep you posted!

Läser: Sarah Pinborough: Mayhem
Lyssnar på: Maria Mena, BMTH och The Summer Set  
Tittar på: Hannibal 
Gör: skapar