Livet på Hoth

Hola amigos!

Om ni slänger ett getöga upp mot webbadressfältet (alltså inte bokstavligt – det blir kladdigt på skärmen, och geten kan anmäla för ögonfridsbrott) så märker ni kanske att det inte står ‘peterixplanet.com’ där längre, utan ‘peterxeriksson.com’. Det har sina orsaker. Det är logiskt att ha sitt namn som domän. Och gamla peterixplanet, som har hängt med sen Internets barndom då jag mest lekte hemsida på fritiden, spelade nog ut sin roll redan för flera år sen. Om inte annat har det varit ett rent helvete att förmedla domännamnet verbalt de gånger jag har gjort telefonintervjuer:

Jag: ‘…du kan maila utkastet till blablabla at peterixplanet.com’
Journalisten: ‘Vad sa du att det hette sa du?’
Jag: ‘peterix, som i Asterix, …och gallerna, du vet de som drack magisk dryck och slogs mot romarna’
Journalisten: ‘Asterixplanet?’
Jag: ‘Neeeeeej!!! P.E.T.E.R.I.X, sen planet, du vet, himlakropp, som i Mars, Venus, Uranus’
Journalisten: ‘peterixanus.com?’
Jag: ‘Du, jag flyger upp till dig och tankar över det på ett USB-minne och flyger hem igen, det blir enklare så’

Peterixplanet är omdirigerad och funkar ett litet tag till, men kommer att fasas ut med tiden, så kom ihåg att uppdatera era bokmärken, och har ni en mailadress till mig som slutar med peterixplanet så uppdatera den till peterxeriksson.com.

Var krångelnamnet peterixplanet kom från? Tja, det skulle bara ha varit peterix.com, men det var redan snott av en Pete Rix. Och Peterix har varit mitt webbalias sen första gången 28.8k modemet ringde upp nätet. Det finns en oerhört kul och spännande story om hur namnet kom till, men det var så mycket alkohol involverat att alla inblandade glömt den redan dagen efter. Enda beviset på att det överhuvudtaget hänt var att det stod ‘Peterix’ i suddiga bokstäver på baksidan av krognotan. Någon dag när jag får råd ska jag gå i regressionshypnos och gräva fram den storyn ur hjärnans hittegodsavdelning. Till dess får ni använda fantasin…

I övriga nyheter så håller jag fortfarande på med att sammanställa min krönike- & artikel greatest hits collection. Har inte spikat precis exakt vad den ska heta än, men titeln kommer att innehålla ‘Slökaptenen’, så mycket kan jag säga.

Borde faktiskt ha varit klar med den vid det här laget, men dels är det så jäkla kul att peta i gamla texter att jag hela tiden fastnar i redigeringsprocessen, och dels har en massa logistik och livsstök kommit i vägen. Sen skyller jag även på klimatet. Borde egentligen inte göra det, eftersom jag bara har tre steg från sängen till mitt skrivbord och inte alls behöver ha att göra med utomhuset om jag inte gillar det. Men i år har det varit annorlunda.

Som ni alla säkert vet har Fimbulvintern rohypnolat Våren och låst in den i sitt hemliga källarförråd på Svalbard. Jag bor ju så långt söderut man bara kan komma och fortfarande vara kvar i Sverige, och är van vid att kunna sitta bararmad på uteserveringar och svalka mig med kall öl så här vid skiftet mars/april. Men nu måste jag knacka bort istapparna ur näshåren och ta en klunk glykol varje morgon innan jag stiger upp. Och det påverkar mig på ett sätt som det aldrig gjort förut. Jag misstänker allvarligt att min sköldpadda Esme har gjort någon biologisk switcheroo med mig, för den lilla växelvarmblodiga dåren (vars energinivå vanligtvis är svårt årstidsstyrd) har aldrig varit så pigg och vild som den här vintern, medan jag går in i katatoniskt tillstånd så fort jag ser en snöflinga.

Har längtat så oerhört mycket efter sol, värme och ork att jag till och med skrev en haiku om det…

Calendar says spring
But Hoth has more warmth than this
Sun, please come to us

Men värmen kommer. Och min bok också. Promise!

Erised

Läser: Guy Delisle: Pyongyang: A Journey in North Korea
Lyssnar på: Killswitch Engage 
Tittar på: Top Gear 
Gör: sammanställer

Comments are closed.