Ursäkta, hur dags går jorden under?

Ursäkta, hur dags går jorden under? Ursäkta, hur dags går jorden under? – miljöfrågor för oss som hellre blundar

Klimatförändringar, växande sopberg, giftiga utsläpp och djurarter som försvinner. Vad håller egentligen på att hända med vår planet? Kommer växthuseffekten att göra så att isen blir den dyraste råvaran i en gin & tonic? Och om vi nu inte ärver jorden av våra föräldrar utan lånar den av våra barn – hur mycket kommer ungarna att kräva av oss i straffränta?

Den här boken är till för alla som vill veta mer om vår miljö men gärna slipper pekpinnar och deppiga domedagsscenarion. På ett enkelt och underhållande sätt tar den upp vilka problemen är, hur de uppstått och hur vi ska bära oss åt för att ta itu med dem. Den innehåller även en snabbgenomgång i ekologi för de som hellre hänger på krogen än i skogen, berättar varför måndagsmorgnar är ett av de största hoten mot vår miljö, ger praktiska miljötips för lata och visar att det går att rädda världen utan att gå i kloster.

Ursäkta, hur dags går jorden under? är en bok som inte blundar för eländet men som ger läsaren ett chans att skratta åt det.

Slutsåld som inbunden och pocket.
Beställ ljudboken från t.ex. AdLibris.

Nyhet: Finns nu även som uppdaterad eboksupplaga med bonuskapitel. Ladda hem från AdLibris, Bokus, Amazon, Google Play.

Författare: Peter Eriksson
Illustratör/form: Jenny Holmlund
Förlag: Anderson Pocket, ljudbok: HörOpp!
Utgiven: 200709, Antal sidor: 155
ISBN: 9185567272