Berättelser från Oktoberlandet

Jag har en ny bok ute. Den heter Oktoberoffer, och är en säsongsinspirerad samling med nyskrivna skräckberättelser. Behold the stunningly beautiful omslag och the amazing baksidestext:

Oktoberoffer

En ung man får nog av sitt inrutade liv och ger sig ut i natten på jakt efter äventyr. Men det finns gränder man inte bör gå in i, råd som inte ska följas och dolda platser som ska undvikas. Snart har jakten på äventyr förvandlats till en mardröm.
En halloweenfest får oväntade besökare. Som inte behöver klä ut sig för att passa in.
En far tar med sin dotter på en lång bilresa för att återförena en splittrad familj. När ytterligare en passagerare ansluter visar det sig att allt inte är som det verkar. Allra minst målet med resan.

Oktober är månaden då solen vänder bort sitt ansikte, naturen drar sin sista suck och då vi stänger dörrar & fönster och tänder ljus som skydd mot mörkret. Det är då torra grenar knackar som skelettfingrar på våra fönster mitt i natten, vi ser skepnader i skuggorna och hör okända ljud från källare och vindar. Det är även den tid på året då gränsen mellan de levande och döda är som tunnast. Då det sker de mest otroliga, osannolika och fruktansvärda saker.
Oktober är också den månad då de tre skräckberättelserna i den här samlingen utspelar sig.

E-bok i formaten epub och pdf. Ladda hem den från t.ex. AdLibris, Bokus eller CDON.

Vad mer kan jag säga om den? Tja… Den kom till i ett slags lustjaktsfrenetiskt spontanutbrott. Ibland känns livet som om man står i en rulltrappa som går åt fel håll, där man hela tiden måste trampa på bara för att hålla sig kvar på samma plats. Till slut säger man bara ‘Fuck this shit!’, kliver av och gör något helt annat. Något helt annat i det här fallet = den här boken.

Inte nog med att den är en tät rysarsamling – den är även en fotobok med mina mest stämningsfulla bilder av årstiden! Utan extra kostnad! Jag signerar den självklart om så önskas. Vill man inte ha bläck kladdat på sin mobil/tablet/eboksläsare signerar jag även kroppsdelar.

Temat föddes ur min nyfunna fascination för årets tionde månad. Brukar vanligtvis snacka skit om hösten. Inte så mycket för att jag tycker illa om den, det är mer en guilt-by-association grej – hösten kliver ju helt skamlöst över liket efter min favvoårstid sommaren, och är som ett utdraget förspel till min ärkenemesis vintern. Men har omvärderat just oktober. Det är ju månaden jag föddes, så den är inte helt värdelös. Den är dessutom otroligt vacker. Luktar gott. För med sig en melankoli som spelar helt rätt toner på mina hjärtsträngar. Och den är tveklöst årets mest magiska och spooky månad. Vi har bl.a. Halloween/Samhain, Allhelgona, Día de los muertos och den gamla romerska högtiden Feralia, som alla firar de döda, och som grundar sig i tron att det är just under den här tiden på året som barriären mellan de dödas och de levandes värld är som tunnast. Så tunn att det smiter väsen över gränsen.

Redan innan jag var klar så visste jag att det här var början på en tradition. Det här är bara första boken i Oktober-serien. Såvida jag inte blir uppäten av ett gäng sängkvalster med storhetsvansinne eller drabbas av spontanmumifiering så tänker jag släppa en ny säsongsinspirerad skräcksamling inför varje halloween. Oktober har blivit min personliga Twilight Zone och horror story-lekstuga.

Jag hade något så helt sjukt jävla otroligt kul när jag skrev den att det garanterat inte kommer att dröja ända till nästa oktober innan jag släpper någonting mer/liknande. Uppslagsmässigt var det som att öppna ett par fördämningsluckor. Skallen är nu så fylld med idéer och historier att den känns som en flaska lightläsk där någon släppt i en Mentos. Ska bara ta igen lite sömn så ska jag sätta tänderna i nästa projekt!

The October Road

 

Läser: Ben Aaronovitch: Moon Over Soho
Lyssnar på: Betty Who och Gojira  
Tittar på: Dracula 
Gör: Befinner mig i Precis-klar-med-bok-koma